Workspaces op Acrobat.com

E-mail blijft een heel belangrijke manier om informatie met collega’s te delen. Regelmatig vraag ik aan mensen of zij e-mail ook gebruiken om documenten mee uit te wisselen. “mijn inbox zit vol met paperclips” is een reactie die dan vaak te horen valt.
Adobe helpt mensen om meer werk sneller te doen door samenwerkingsprocessen te verschuiven van e-mail naar Shared Workspaces op Acrobat.com. Het sorteren van een inbox op datum om de laatste versie te vinden van een document is niet ideeal. E-mail is ook nooit bedoeld om te dienen als een documentbeheersysteem. Toch wordt een mailprogramma vaak wel in die hoek gedrukt.
Met Acrobat.com heeft Adobe zich geconcentreerd op het proces waarbij mensen makkelijker kunnen samenwerken. Ik nodig u uit om mijn documenten te benaderen. Maar natuurlijk werken we nooit met 1 of 2 andere mensen samen maar eerder in groepen of teams. Workspaces zijn specifiek bedoeld om groepen mensen samen te laten werken aan groepen documenten. Door een workspace aan te maken kunnen u en het uitgebreide team op een aantal documenten samenwerken. Dit in tegenstelling tot het 1-voor-1 delen van documenten.
Er zijn geen beperkingen aan de wijze waarop een team wordt gedefinieerd. Teams overspannen vaak verschillende organisaties, firewalls en plaatsen. Als u bijvoorbeeld met een aantal freelancers buiten uw formele organisatie moet samenwerken dan wordt dit met workspaces heel eenvoudig: nodig ze gewoon uit (en verwijder ze weer uit uw workspace na afloop van een project). Als u een eenvoudig te gebruiken ruimte in wilt richten om uw klanten mee te bedienen, maak ook dan een workspace aan waar u en uw klanten eenvoudig documenten kunnen delen en waar documentgebaseerde samenwerking kan plaatsvinden.
Shared workspaces zijn gratis dus wacht niet langer en ontlast uw mailbox van paperclips!

Comments are closed.