Acrobat X is officieel aangekondigd!

Het heeft even geduurd maar vandaag mag ik dan eindelijk in het openbaar praten over Acrobat X! We hebben vandaag namelijk officieel de volgende generatie Acrobat-oplossingen aangekondigd. Met de introductie van Adobe Acrobat X (spreek uit als Acrobat 10) breekt een nieuw tijdperk aan voor de manier waarop we electronische documenten beheren, gebruiken maar vooral ervaren.

De documenten van vandaag zijn in ieder opzicht dynamisch. Het gaat niet langer alleen over de content maar ook over de context. De context waarin we informatie presenteren of de volgorde waarin we dat doen is tegenwoordig belangrijker voor effectieve communicatie dan de eigenlijke inhoud. Meer dan ooit is het belangrijk om de relaties tussen documenten aan te duiden om op die manier een context voor de informatie te bieden.

Een voorbeeld: als een zakelijke voorstel wordt gedaan aan een klant of opdrachtgever dan is er sprake van verschillende documenten: een presentatie, een korte video, een bestelformulier, spreadsheets, etc. De uitdaging is dan om het proces zo te sturen dat de ontvanger op de juiste manier door de informatie wordt heengeloodst en op een manier die impact maakt.

En dat is waar Acrobat X in beeld komt. Informatie kan in de juiste huisstijl, en in de juiste volgorde worden aangeboden via PDF portfolio’s. hiermee is de vernieuwde PDF-portfolio-functie een absolute must-have voor organisaties die zich in hun communicatie-uitingen willen differentieren van de concurrentie.

Een ander punt waarop Acrobat X organisaties kan gaan helpen om efficienter en productiever te werken is op het vlak van online samenwerking aan informatie. We hebben de manier waarop informatie kan worden gerouteerd, gereviseerd en gedeeld, sterk gestroomlijnd zodat de complexiteit van het werken met meerdere teams op diverse lokaties beter beheersbaar wordt. Samenwerking wordt nu nog makkelijker via de integratie die Acrobat X heeft met Microsoft SharePoint.

All deze krachtige gereedschappen moeten eenvoudig te gebruiken zijn en daarom heeft Adobe veel energie gestoken in het herontwerp van de interface waarbij alleen de meest gebruikte gereedschappen, afhankelijk van de uit te voeren taken, zichtbaar worden. Nu kunnen gebruikers zich veel meer richten op de eigenlijke taken en zich minder druk te maken over het proces om de taak te voltooien.

Er zijn vele, spannende vernieuwingen in Acrobat X. Blijf deze blog volgen om op de hoogte te blijven! En belangrijker nog: laat ons weten wat jij van Acrobat X vindt!

Meer informatie is ook hier te vinden: http://www.adobe.com/nl/products/acrobat/

Comments are closed.