Nu beschikbaar: Reader X voor Android apparaten

Afgelopen week is Adobe Reader X voor Android telefoons en tablets beschikbaar gemaakt door Adobe. Reader X is sneller en veiliger dan eerdere versies en biedt daarnaast een aantal spannende nieuwe mogelijkheden zoals:

Tekst doorzoeken

Reader X biedt de mogelijkheid om iedere tekst in een PDF-document te doorzoeken. De zoekresultaten worden gemarkeerd zoals te zien is in onderstaande afbeelding. Met de buttons die geplaatst zijn in het midden onder in het scherm, kan snel vooruit en achteruit gezocht worden naar de ingevulde zoekterm.

Wachtwoord beschermde documenten

In deze release is ondersteuning toegevoegd voor wachtwoord beschermde documenten. Reader X laat u documenten bekijken die beveiligd zijn met Acrobat X of eerdere versies (gebaseerd op RC4, AES 128-bit, and AES 256-bit encryptie

Snel bladeren tussen pagina’s in lange documenten

Reader X introduceert een slider die kan worden gebruikt om snel tussen pagina’s te bladeren (in documenten met meer dan 5 pagina’s). De slider kan versleept worden om naar ieder deel van het document te springen. De pagina indicator linksboven toont het paginanummer dat correspondeert met de positie van de slider.

Documenten delen

Eveneens nieuw in Reader X is de mogelijkheid om eenvoudig documenten te delen via de verschillende mechanismes die beschikbaar zijn op uw Android apparaat. Afhankelijk van de instellingen, kan dit door documenten via email, Bluetooth of andere diensten te delen. Bestandsdeling kan worden geactiveerd door te klikken op het “share” icoon zoals te zien is op onderstaande afbeelding.

 

Schermvullende leesmodus

Voor gebruikers die graag per pagina naar een PDF-document willen kijken, introduceert Reader X een nieuwe “Fit-to-Screen” leesmodus. Deze functie is met name erg handig voor het bekijken van presentaties. Gebruik de “View Mode” menu optie om te schakelen tussen de verschillende opties.

In de “Fit to Screen” modus kan op twee manieren worden genavigeerd: 1) Tap op een “hot zone” bij de linker- en rechterkant van het scherm om een voorvertoning van de vorige of volgende pagina te krijgen, 2) “Swipe” het scherm horizontaal naar links of rechts om naar de vorige of volgende pagina te navigeren.

 PDF-Portfolio’s

Reader X maakt het mogelijk om de inhoud van PDF-portfolio’s te bekijken en ieder ingebed PDF-document daarbinnen te openen. Het is mogelijk om te bladeren binnen de bestanden en mappen.

Systeemprestaties & beveiliging

Dankzij de grote nadruk op systeem prestaties, is Reader X aanzienlijk sneller dan eerdere releases. Daarnaast is er een groot aantal verbeteringen aangebracht op het vlak van beveiliging, waardoor deze versie de meest veilige Reader release voor Android is.

Ondersteuning voor Tablets

Reader X is ontworpen om te draaien op zowel Android telefoons als op Android tablets. Met het grotere schermoppervlakte op tablets wordt de leeservaring van PDF-documenten met Reader X een stuk aangenamer.

Meer talen

Reader X is beschikbaar in 7 nieuwe talen (Tjechisch, Deens, Portugees, Turks, Russisch, Zweeds). Eerder was er al ondersteuning voor Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans en….Nederlands

Comments are closed.