Digital Index benchmark rapport – mobilt

Adobe har släppt sin senaste Digital Index rapport. En rapport baserad på över 150 miljarder besök på 1500+ webbsidor världen över under perioden jan 2012-Februari 2013. Mobila enheter har förändrat hur konsumenter interagerar med information och företag. Fundera på detta en stund: hur har den mobila tekniken förändrat hur du lever ditt liv och tar till dig information? Varje vecka kommer det rapporter som talar om hur viktigt mobilt är, och kommer att vara, för framtida framgångar för nästan varje typ av verksamhet. Hur kan vi agera på den informationen?

Marknadsförare måste idag förstå trender, styrkor och svagheter med både plattor och smartphones för att på bästa sätt utnyttja given budget och vi måste veta skillnaderna mellan hur de interagerar med vårt varumärke via smartphones versus surfplattor (och framtida enheter).

Lite kort om resultatet och siffrorna från rapporten:

  • Globalt får websidor fler besök från surfplattor än från smartphones
  • Besökare från surfplattor läser 70% fler sidor per besök än smartphone-användaren.

Även om surfare från surfplattor och smartphones båda är mobila så beter de sig väldigt olika. Användare av surfplattor beter sig mer som PC användare i det sätt de surfar och engagerar sig.

Ladda ner Adobe Digital Index: The State of Mobile Benchmark. Q2 2013. Inte helt oväntat fann man också att mobilt står för en växande andel av engagemanget i sociala medier. Där Facebook står för en kraftig ökning av de mobila användarnas engagemang. Den senaste lanseringen av deras nya Android launcher, Facebook Home, gör det uppenbart: Facebook är mer än redo för den mobila revolutionen.

Är du redo? Vet du som besöker, från vilken enhet, och hur de interagerar med innehållet från varje enhet? Det finns massor av möjligheter, så dra nytta av dessa för ditt företag.

Marketers finally have a complete, integrated solution for all their marketing efforts. Analytics, social, media optimisation, targeting, web experience management - and now cross-channel campaign management with Adobe Campaign - Adobe Marketing Cloud does it all. A complete set of integrated solutions helps you maximise and measure your impact in more ways than ever before.

Taggar: , ,
Publicerad i Mobile
Gå med i vår användargrupp