Vad vill du få ut från sociala media? Kolla in Adobes ”Like-Cycle”

Social marknadsföring är fortfarande en ung industri. Det är bara några år sedan vi startade med MySpace, Twitter och Facebook. Nu har vi fler sociala plattformar att välja mellan som Pinterest, Instagram, Tumblr och Foursquare. Vi avsätter mer av vår marknadsbudget för att ”engagera” via dessa kanaler och anställer personal och byråer med jobbeskrivningar som inte existerade för 2 år sedan. Men vad vill vi få ut av vår sociala marknadsföring?

Först när social har en central del i din verksamhet kommer det att bli framgångsrikt långsiktigt. Hur mycket spenderar ditt företag på sociala media? 3-5% av marknadsbudgeten är genomsnitt men enligt Adobes sociala media expert i Europa, Jeremy Waite, så lägger de starkaste varumärkena upp till 12-25% på sociala medier. Jeremy har utvecklat en enkel modell som kallas ”Like-Cycle” och är baserad på erfarenhet från de största varumärkens som Amazon, Burberry och Nike. Den ska hjälpa digitala marknadsförare att tackla de 5 största utmaningarna som företag möter inom Sociala media.

”Like-Cycle” handlar om mer än bara Facebook – som digitala marknadsförare är utmaningen att bygga en individ-fokuserad strategi och inte en socialt nätverksfokuserad strategi. Trots allt är det människorna vi vil nå och inte plattformarna.

Den skrämmande statistiken finns där, men med en stark strategi som bygger på en förståelse av data och intelligens, kan du jobba med sociala media och slå oddsen.

Ladda ner ”Like-Cycle” från Adobe (white paper) här.

Taggar: ,
Publicerad i Social marknadsföring
Gå med i vår användargrupp