Resultatet är klart: Adobe 2013 konsumentundersökning för mobil

Har du sett en intressant annons på mobilen, klickat och hamnat på den vanliga webbsidan? Konsumenter uttrycker att detta händer och att det är väldigt irriterande med en 2pt font på en redan liten skärm.

Så vi frågade mer än 3´000 mobila användare i Europa och Nordamerika om hur de använder sina mobiler för att surfa på webben och vad de vill ha ut av sin mobila upplevelse. Vårt resultat visar att mobila enheter har ändrat sättet konsumenter interagerar med företag och digitala marknadsförare måste förstå hur förändringen ser ut för att lyckas.

För konsumenter som äger både en smartphone och en läsplatta, är den primära enheten för att surfa på nätet fortfarande smartphone (77%). Men, surfplattor ökar markant från 12% 2012 till 23% 2013.

Konsumenter uttalade att 80% av användandet av surfplattor sker hemma, och detta är troligtvis varför användare av surfplattor spenderar mer tid i e-butiker än användare av smartphone.

Adobe Mobile Consumer Survey Results

Statistiken är toppen att få, men vad innebär detta för din strategi för mobilt? Rekommendationen från kosumenter för mobila webbsidor är ”öka användarvänligheten”.

Här är våra hetaste tips för att behålla sina mobila kunder glada och öka engagemanget:

  • Minska antalet av klick för konvertering: konverteringsgraden på verkas direkt av en enkel följd eller väg till köp. Färre steg (2 eller 3) till att utchekning håller konverteringen hög.
  • Designen för den mobile interaktionen: mobile besökare har inte en mus att klicka med så säkerställ att det är focus på ”touch” (swipe, pinch eller zoom) och använd stora knappar för att ge besökaren en bättre upplevelse.
  • Optimera farten: en sekunds fördröjning när man laddar en mobil sida är lika med 7% tapp i konvertering (enligt Aberdeen Group). Integrera grafik som automatiskt justerar för enhetens storlek, nätverk och plattform fö ratt behålla farten.
  • Gör sök enkelt; smartphone användare är ej surfare. De besöker en m-commerce sida med ett syfte och använder ofta sök först. Optimera ditt sök för mobil och inkludera prakiska egenskaper som autostavning och automatiska förslag,

Ladda ner den fullständiga rapporten Adobe 2013 konsumentundersökning för mobil.

Taggar: ,
Publicerad i Digital marknadsföring
Gå med i vår användargrupp