Ta testet “The Great Marketing Measure” – testa din kreativa och analytiska förmåga

Som marknadsförare är vi vana att ständigt analysera tankeprocesser, oavsett om de är anslutna till en kampanjstrategi, konsumentbeteenden, affärsresultat eller vår egen marknadsföringssinnen.

Image: Are you a creative or analytical marketer?

På Adobe är vi passionerade kring att hjälpa marknadsförare inom den digitala arenan. Som del av detta, lanserar vi idag The Great Marketing Measure, ett test för marknadsförare som visar hur analytisk eller kreativ din förmåga är – såväl som din förmåga att vara flexibel mellan dessa.

The Great Marketing Measure kommer strategiskt att ange dig som en av följande:

The Data Cruncher: Som “Data Cruncher”, kollar du data innan du agerar. Hellre än att kasta ut ideer eller gissa vad som går att göra, baserar du varje beslut på fakta och siffror. Du ser marknadsföring som en vetenskap, planerar strategiskt genom att använda empiriska bevis. Data Crunchers värdesätter det praktiska arbetet framför det kreativa. Dina lösningar backas upp av historisk information om vad som fungerar och som hjälper dig förutse resultat.

The Pragmatist: Som en pragmatiker har du en beprövad och testad ansats till marknadsföring. Även om du inte behöver data nödvändigtvis för att backa upp dina beslut, är du metodisk och lär dig från dina erfarenheter. Du är fritt tänkande i dina ideer som inte begränsas av undersökningar. Som pragmatiker sätter du inte ditt kreativa tänkande fritt, utan du använder praktiska och logiska argument för att förklara hur du tänker.

The All Rounder: Som en “all Rounder”, uppskattar du brainstorming – att ta ett blankt papper och att fylla det med nya och spännande ideer, fast inte på ett nyckfullt sätt. Varje koncept måsta forfarande vara kommerciellt gångbart och passande för sin målgrupp. Risker är värda att ta, men bara om de är kalkylerade. För ”all rounders” är 10% inspiration, 90% transpiration; du njuter av att dyka ner i marknadsanalys likaväl som att skapa de nya kreativa ideerna. Där det ena alltid informerar det andra.

The Free Spirit: För “Fria själar” är allt möjligt. Och är det inte möjligt, så är det bara för att ingen har tänkt igenom det ännu. Som en fri tänkare föredrar du erfarenhet före bevis. Du tar beslut baserat på din intuitiva känsla av vad som är rätt för din målgrupp, hellre än att basera det på fakta och siffror. Och du är nöjd med att utveckla dessa beslut över tiden när omgivningen förändras. Som ett resultat, formar du kreativa ideer här och nu, och imporoviserar för att adaptera.

Och detta är inte bara ett test. The Great Marketing Measure ger dig också verktyg för att utveckla dig som marknadsförare i denna snabba föränderliga digitala värld av innovation.

Också med en bakgrund inom både finans och marknadsföring, var jag förvånad efter att ha gjort testet, att jag är en “fri själ”. Och nu när jag bättre förstår min styrka som en digital marknadsförare, är jag bättre förberedd för att utveckla mina svagheter och dela erfarenheter med andra ”fria själar” inom marknadsföring som kanske är på samma resa. The Great Marketing Measure låter alla som tar testet dela resultatet och jämföra inom sociala nätverk.

Jag uppmanar alla marknadsförare att ta testet och komplettera The Great Marketing Measure. Deltager du på Adobe Summit? Här kommer vi att diskutera resultatet av testet genom eventet och dela detaljer baserat på geografi, roller och branscher.

Vi är på denna digitala resa tillsammans, låt oss utvecklas!

@MarkPhibbs

Vice president of EMEA marketing @Adobe. From Australia, now in London; passionate about digital marketing. In spare time: architecture, travel & family.

Taggar:
Publicerad i Analytics, Annonsering, Digital marknadsföring, Social marknadsföring, Test & Target, Web Experience Management
Gå med i vår användargrupp