Blog Post:Måndagen den 9 december kommer bli den mest trafikerade dagen för e-handeln i Skandinavien, med 3,6 gånger högre försäljning än normalt. I Europa sker 12,4 procent av e-handeln via mobila enheter – en ökning med 68 procent jämfört med förra året. Det visar Adobes nya globala undersökning om e-handel. Även om den totala julförsäljningen inte kommer att förändras särskilt mycket jämfört med 2012 så kommer e-handeln stå för en större del än vanligt. Speciellt måndagen den 9 december behöver Skandinaviens e-handlare vara redo, då handeln via internet kommer vara 3,6 gånger högre än normalt. E-handeln via mobila enheter ökar med 68 procent i Europa, den största skillnaden beror på beställningar via smartphones som ökar med hela 97 procent. Detta visar undersökningen Adobes Digital Index baserad på analyser av 450 miljarder besök på 2000 nätbutiker över hela världen. Sociala medier spelar också en roll i köpbeteendet på nätet, då var tredje person (36 procent) svarar att de kommer att använda ett socialt nätverk för att läsa på om produkter de funderar på att köpa. Effekten av sociala medier är indirekt eftersom att endast 2 procent av den totala onlineförsäljningen kommer att drivas direkt genom sociala nätverk. ”Cyber Monday” uppnår 12 miljarder i försäljning USA har sin största e-handelsdag den 2 december, dagen brukar kallas ”Cyber Monday” och värdet av försäljningen under denna dag kommer i år att uppgå till cirka 12 miljarder kronor – en tillväxt på 15 procent jämfört med förra året. I Europa är de mest aktiva e-handelsdagarna perioden 9 till 13 december. Undersökningen visar också på att konsumenterna väljer e-handel för att få de bästa priserna, och att många nuförtiden erbjuder fri frakt. De mest populära produkterna är kläder och accessoarer, följt av böcker, musik, filmer och leksaker. Om Adobe Digital Index Adobe Digital Index-rapporten bygger på anonym data från över 450 miljarder besök på över 2000 nätbutiker under de senaste sju åren. Analyser av den historiska datan förutspår försäljning i olika länder. De länder som analyserats är Sverige, Danmark, Norge, USA, Österrike, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Spanien, Schweiz och Storbritannien. Länkar Portal for Adobe Digital Index Adobe Marketing Cloud på Twitter Adobe Marketing Cloud på Facebook Author: Date Created:7 November 2013 Date Published: Headline:Julens stora shoppingdag blir den 9 december Social Counts: Keywords: Publisher:Adobe Image:http://blogs.adobe.com/digitaleurope/files/2013/11/Adobe_Blog-Header-images_1640x920_37.jpg

Måndagen den 9 december kommer bli den mest trafikerade dagen för e-handeln i Skandinavien, med 3,6 gånger högre försäljning än normalt. I Europa sker 12,4 procent av e-handeln via mobila enheter – en ökning med 68 procent jämfört med förra året. Det visar Adobes nya globala undersökning om e-handel.

Även om den totala julförsäljningen inte kommer att förändras särskilt mycket jämfört med 2012 så kommer e-handeln stå för en större del än vanligt. Speciellt måndagen den 9 december behöver Skandinaviens e-handlare vara redo, då handeln via internet kommer vara 3,6 gånger högre än normalt. E-handeln via mobila enheter ökar med 68 procent i Europa, den största skillnaden beror på beställningar via smartphones som ökar med hela 97 procent.

Detta visar undersökningen Adobes Digital Index baserad på analyser av 450 miljarder besök på 2000 nätbutiker över hela världen.

Sociala medier spelar också en roll i köpbeteendet på nätet, då var tredje person (36 procent) svarar att de kommer att använda ett socialt nätverk för att läsa på om produkter de funderar på att köpa. Effekten av sociala medier är indirekt eftersom att endast 2 procent av den totala onlineförsäljningen kommer att drivas direkt genom sociala nätverk.

”Cyber Monday” uppnår 12 miljarder i försäljning
USA har sin största e-handelsdag den 2 december, dagen brukar kallas ”Cyber Monday” och värdet av försäljningen under denna dag kommer i år att uppgå till cirka 12 miljarder kronor – en tillväxt på 15 procent jämfört med förra året. I Europa är de mest aktiva e-handelsdagarna perioden 9 till 13 december.

Undersökningen visar också på att konsumenterna väljer e-handel för att få de bästa priserna, och att många nuförtiden erbjuder fri frakt. De mest populära produkterna är kläder och accessoarer, följt av böcker, musik, filmer och leksaker.

Om Adobe Digital Index
Adobe Digital Index-rapporten bygger på anonym data från över 450 miljarder besök på över 2000 nätbutiker under de senaste sju åren. Analyser av den historiska datan förutspår försäljning i olika länder. De länder som analyserats är Sverige, Danmark, Norge, USA, Österrike, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Spanien, Schweiz och Storbritannien.

Länkar

Portal for Adobe Digital Index

Adobe Marketing Cloud på Twitter

Adobe Marketing Cloud på Facebook