Unable to Login to Lightroom mobile – Unexpected Sign in Failure – Solution

There was an issue for some people with logging into Lightroom mobile on the Mac last week. Typically the error message from Lightroom Desktop was :

Error: “Unexpected Sign in failure…nil value” occurs when syncing to Lightroom mobile,
You many also receive a server not responding message

There is now a solution to this problem,

This is a known issue. The following workaround will allow you sign-in access.

1. Open System Preferences in Mac OS.

2. Select Sharing.

3. Enter your computer name into the Computer Name field. The computer name you need to enter into this field is in the text directly under this field, and contains a .local suffix. The computer name you need to enter is this name, but without the .local.

Note: If the computer name in the text is just .local, enter whatever computer name you wish into the Computer Name field, but do not include the .local.

4. Close System Preferences.

 

Information was originally posted here.

 

 

One Response to Unable to Login to Lightroom mobile – Unexpected Sign in Failure – Solution

  1. Hej
    Det gick inte så fort som de bestämmande hos er hade hoppats är jag ganska säker på, fick logga in och ut och in och klicka hit o dit istället för att kunna göra detta direkt när jag vet felet. När jag registrerade Lightroom mobile råkade jag ange och registrera fel mail, jag såg inte att jag skrev iightroom5@outlook.com, min mail är ju lightroom5@outlook.com, så jag stavade helt enkelt fel. Så nu skulle jag önska att iightroom5@outlook.com blir borttagen och att då lightroom5@outlook.com som är den rätta blir kvar, ber om ursäkt för mitt misstag men jag får skylla på likheten mellan bokstäverna. Mitt mobil nummer är +46702899555 men det vet ni med all säkerhet. Skulle tacksamt ta emot er hjälp.
    Med Vänlig Hälsning
    Leif Karlsson